Tuesday 5 February 2013

Kuih talam seri muka..Memang berseri lahh..

ok..ni memg kuih paling hot selling kat gerai kak yah...harga sama juga 40 sen sebiji and minimum tempah 100 biji...kuih nie memg sangat sedap sebab banyak guna santan and yang hijau kat atas tue kena blender daun pandan untuk dapat wangi kat betul2 rasa cam nenek kita punya kuih tradisional...fuh!!!!gerenti sedap..nyum..nyum...

Kalau dulu nenek dan ibu kak yah tidak menggunakan sukatan tetap untuk membuat sedulang kuih talam, kini sukatan dalam gram menjadi elemen penting bagi memastikan rasa kuih talam tidak berubah dan sentiasa menjadi.

“Semua resipi ini mempunyai sukatan tetap. Saya pernah mencuba membuat kuih talam mengikut sukatan agak-agak tetapi ada yang menjadi dan ada yang kurang menjadi seperti terlebih keras atau terlalu lembut,”

“Sebagai peniaga, kita nak berikan yang terbaik dan rasa yang paling enak. Tapi sukatan tetap penting kerana kita tak dapat rasa kuih yang dipesan pelanggan sebelum menyerahkannya.

“Sekiranya pelanggan berpuas hati, mereka akan terus memesan kuih dari kita,” kak yah

No comments:

Post a Comment